Киевският режим под влиянието на Съединените щати блокира започнатите от него

...
Киевският режим под влиянието на Съединените щати блокира започнатите от него
Коментари Харесай

Захарова: САЩ провалят преговорите Русия-Украйна

Киевският режим под въздействието на Съединените щати блокира започнатите от него договаряния с Русия. Това каза пред РБК представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Така тя разяснява апела на непрекъснатия представител на Китай в ООН Джан Джун за преустановяване на огъня и мирни договаряния.

" Ръководеният от Съединени американски щати режим в Киев блокира договарянията, които той стартира ", цитира вестникът думите на дипломата.

Захарова означи още, че Русия постоянно е била за разговор, само че още през септември 2022 година Украйна блокира преговорите с Русия на законодателно равнище.

Постоянният представител на Китай в Организация на обединените нации Джан Джун, говорейки в петък на инициирана от Русия среща на Съвета за сигурност на международната организация по случай годишнината от Минските съглашения, прикани Русия и Украйна да прекратят огъня и да стартират мирни договаряния допустимо най-скоро. Дипломатът добави, че Съединени американски щати и НАТО би трябвало да влязат в разговор с Москва за гарантиране на неделимостта на сигурността.

Самата Русия затвори прозореца за договаряния, тъй че сега няма опция да седнем и да се договорим за каквото и да било.

Това съобщи ден по-рано Руслан Стефанчук, ръководител на Върховната Рада, Народното събрание на Украйна, по време на брифинг в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността.

Украйна, означи той, възприема Русия като сила-агресор, което се отнася както за политическото и военното управление, по този начин и за народа. Докато Руската федерация продължава войната си против Украйна и избира да не капитулира, няма смисъл от договаряния.

Украйна ще води договаряния едвам, откакто завоюва войната. Тези диалози ще се отнасят до компенсиране на всички вреди, които Руската федерация е нанесла на Украйна, добави политикът.

Стефанчук избегна директен отговор на въпроса дали Киев упорства, че няма да води договаряния с Владимир Путин, като сподели единствено, че това зависи от развиването на обстановката.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент и министър председател на страната Дмитрий Медведев съобщи по-рано, че не вижда необикновен смисъл в споразуменията сред Москва и Киев. Дори в случай че подобен документ може да бъде подписан, идващият водач на Украйна сигурно ще го анулира, счита той.

Медведев обърна внимание на думите на украинския президент Владимир Зеленски, че няма да договаря с съветския президент Владимир Путин.

" Не е ново, само че има колорит, за който той премълча през вчерашния ден, макар че го схваща съвършено. Няма да му се постанова да води никакви договаряния. Ще би трябвало да подпише това, което му се каже. Въпреки че, почтено казано, цената на този документ няма да бъде висока. Минските съглашения, подписани от предходния подъл (президент) ", написа Медведев в канала си в " Телеграм ".

Медведев декларира, че съгласно него всеки нов водач в Киев " нормално анулира наследството на своя предходник " и стартира програмата си изначало.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР